Spárgával töltött sonkatekercs húságyon

http://szegedma.hu/images/hetreceptje0516/Sonkatekercs_spargaval_5.jpg

Hozzávalók:

– 4 szelet sertéscomb
– 4 szelet sonka/bacon
– 1 kg spárga
– 10 dkg sajt
– 1 dl tejszín
– 3 ek. liszt
– 2-2 evőkanál olaj és vaj
– ízlés szerint: só, kevés cukor, fehér bors
– hollandi mártásalap: 2 tojássárgája, só, fehér bors, citromlé keverékéből

Elkészítés:

A meghámozott spárgacsíkokról levágjuk a fás, száraz végeket. A spárgát kevés sóval, cukorral édesített, forrásban lévő vízben, fedő alatt 10 percig főzzük. Ha megfőtt, a levéből kiveszünk egy keveset, és a tejszínnel együtt kis lábosba öntjük. Beletesszük a mártásalapot, és kevergetés közben felforraljuk. A vajat alacsony hőfokon a mártásba dolgozzuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk, és a lisztbe forgatjuk. Előhevített olajon mindkét felüket megsütjük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk. A megfőtt spárgákat kötegekre osztjuk, és beletekerjük 1-1 sonka-, vagy baconszeletbe. A sonkatekercseket a hússzeletekre tesszük, és meglocsoljuk a hollandi mártással. Tetejüket beborítjuk a sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 percig sütjük, hogy a sajt szépen ráolvadjon a tetejére. Petrezselymes újburgonyát kínálunk hozzá.