Majonézes csirkés tészta

Ha gyorsan szeretnél valami finom, kiadós főételhez jutni, vesd be a  majonézes csirkés tésztát. Olvadó sajttal még tovább fokozhatod az ízélményt. Ez a fogás a hétvégi maradék újrahasznosítására is kiváló. Ha jól készíted, a hús omlós lesz, a tészta pedig krémes.

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemell
  • 50 dkg makaróni
  • 10 dkg sajt
  • 3 dl majonéz
  • 1 lilahagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál mustár
  • bors

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Amikor elkezd lobogni, dobd hozzá a sót, a tésztát, majd közepes lángon főzd félpuhára körülbelül hét perc alatt. Ha kész, szűrd le, és csepegtesd le. A csirkét vágd kis kockákra, és kevés zsiradékon pár perc alatt pirítsd meg. A lilahagymát és a paradicsomot aprítsd fel. A majonézt keverd el a sóval, a borssal és mustárral.

Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, rakd bele a tésztát, keverd hozzá a hagymát és a paradicsomot, majd öntsd le az ízesített majonézzel. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 15-20 percig. Akkor jó, ha a sajt ráolvad.