Ha gyorsan szeretnél valami finom, kiadós főételhez jutni, vesd be a majonézes csirkés tésztát. Olvadó sajttal még tovább fokozhatod az ízélményt. Ez a fogás a hétvégi maradék újrahasznosítására is kiváló. Ha jól készíted, a hús omlós lesz, a tészta pedig krémes.
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg csirkemell
- 50 dkg makaróni
- 10 dkg sajt
- 3 dl majonéz
- 1 lilahagyma
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 20 perc, sütés: 20 perc
Elkészítés:
Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Amikor elkezd lobogni, dobd hozzá a sót, a tésztát, majd közepes lángon főzd félpuhára körülbelül hét perc alatt. Ha kész, szűrd le, és csepegtesd le. A csirkét vágd kis kockákra, és kevés zsiradékon pár perc alatt pirítsd meg. A lilahagymát és a paradicsomot aprítsd fel. A majonézt keverd el a sóval, a borssal és mustárral.
Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, rakd bele a tésztát, keverd hozzá a hagymát és a paradicsomot, majd öntsd le az ízesített majonézzel. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 15-20 percig. Akkor jó, ha a sajt ráolvad.