Mikulás cupcake
• Muffin:
• 125 g vaj
• 250 g cukor
• 2 tojás
• 190 g liszt
• 1 tk sütőpor
• csipet só
• 125 g kakaó
• 250 ml tej
• 1 tk vanília kivonat
• Vaníliás krém:
• 1 csomag vanília puding
• 4 dl tej
• 10 dkg vaj
• 10 dkg cukor
• Díszítés:
• piros színű cukor vagy tortareszelék
• fekete, fehér és piros cukor (pl. M&M’s)
• kókuszreszelék
1. Lépés
Muffinok elkészítése
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a kakaóport, tegyük félre. Keverjük össze a tejet és a vaníliát egy tálban, ezt is tegyük félre.
Egy harmadik nagy tálban verjük fel a vajat, adjunk hozzá a cukrot és keverjük addig, ameddig finom krémes lesz. Ehhez a keverékhez jöhet a tojás.
Az összes keveréket dolgozzuk össze egy fakanállal, ameddig szép sima tésztát kapunk belőle. Kanalazzuk a tésztát kivajazott vagy papírral bélelt muffinsütőkbe, majd 20-22 perc alatt süssük készre. Mikor a muffinok elkészültek, rakjuk félre őket hűlni.
2. Lépés
Vaníliakrém elkészítése
A vanília pudingot a tejjel megfőzzük és kihűtjük (teljesen hidegre mert ha langyos folyós lesz a krém). 10 dkg vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverünk és belekeverjük a kihűlt pudingba.
Érdemes ezzel kezdeni, mert amíg a muffinok készülnek, addig a krém is rendesen lehűl. Tegyük addig hűtőbe.
Mikor a muffinok elkészültek, kenjük meg a tetejüket a vaníliás krémmel.
3. Lépés
Télapó arc elkészítése
Szórjuk meg a muffin tetejét lehetőleg pirosra színezett tortadarával, vagy cukorral. Ez lesz a Télapó sapkája. Középen hagyjunk neki egy kis helyet, ott cukorból formázzuk meg a szemét és egy piros M&M cukorral az orrát. Az alsó felét szórjuk meg kókuszreszelékkel, ez lesz a “szakáll” rész.
A sapka karimáját szintén cukorral rakhatjuk ki.