Habos Raffaello szelet
Hozzávalók:
• 6 tojás
• 6 evőkanál liszt
• 6 evőkanál cukor
• 6 evőkanál olaj
• 1 fél kiskanálnyi sütőpor
A belocsoláshoz:
• 0,5 dl víz
• 2 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
• 3 dl tej
• 20 dkg fehér csokoládé
• 15 dkg kókuszreszelék
• 7 evőkanál tejszínhab
A tetejére:
• 10 dkg kókuszreszelék
• 1 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük 180 fokon. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát átlocsoljuk vele. A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot és megkenjük vele a tésztát. A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral és a tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük egy fél órára, ezt követően már szeletelhető.