Harmadszor is Renée

JZS

A nők mindig azon lovagolnak, mit tettek rosszul és min kellene változtatni, ezzel szemben a férfiak azzal vannak elfoglalva, hogyan uralják környezetüket – nyilatkozta Helen Fielding a Welt am Sonntag című német lapnak. A Bridget Jones könyvek írója továbbá kijelentette, szeretné, ha a harmadik kötet reménybeli filmváltozatában is Renée Zellweger alakítaná a főszerepet.

Bridget Jones, a cseppet sem tökéletes szingli történetét Helen Fielding tollából ismeri a világ, a Bridget Jones naplója 1996-ban jelent meg, majd három évvel később következett a második kötet, Mindjárt megőrülök címmel. A két regényből világszerte több mint tizenöt millió példány kelt el, majd 2001-ben a történetet filmvászonra is adaptálták. A kissé ügyetlen, harmincas egyedülálló nőt Renée Zellweger formálta meg, a csapodár, jóképű agglegényt Hugh Grant játszotta, a kissé zárkózott, ám “végső befutó” pasi szerepét pedig Colin Firth kapta mindkét regény filmváltozatában.

Újra vászonra vihetik Bridget Jones-t  kép forrása: news.softpedia.com

Újra vászonra vihetik Bridget Jones-t
kép forrása: news.softpedia.com

 
Az írónő Bridget Jones-ról szóló harmadik regényét tavaly ősszel adták ki angol nyelven, majd néhány napja az Európa Könyvkiadó gondozásában magyarul is megjelent Bolondulásig címmel. A történet szerint a népszerű főhősnő ötvenegy évesen még mindig megszállottan méri súlyát, csakúgy, mint követőinek számát a Twitteren, és férje, Mark Darcy halála után épp élete újraindításán dolgozik. Az internet révén végül egy nála jóval fiatalabb férfivel hozza össze sors. Daniel Clever – azaz a korábbi filmekben Hugh Grant – figurája továbbra sem hiányzik a történetből, mivel ő Bridget gyermekeinek, Mabelnek és Billynek a keresztapja.

Helen Fielding a közelmúltban jelentette be, hogy amennyiben a harmadik könyvet is megfilmesítik, azt szeretné, ha Renée Zellweger játszaná Bridget figuráját. „Renée csodálatosat alakított Bridgetként, pompás lenne, ha a szerepet ismét eljátszaná” – hangoztatta az írónő a Welt am Sonntag című német lapnak adott interjújában.

A kérdésre, hogy nem klisészerűek-e a főszereplő evési rohamai és nem egy idejétmúlt képet mutat be a nőkről, az ötvenhat éves írónő kijelentette, harmadik regényében Bridget felhagy az álmodozással. Kezde

tben – folytatta – amikor valami félresikerült az életében, vagy felbomlottak a kapcsolatai, állandóan visszatért a súlyprobléma témája.
„Aztán azt mondta: túlságosan kövér vagyok, meg kell változnom. Ezzel én azt akartam üzenni az olvasónak – taglalta Fielding –, hogy a nők mindig azon lovagolnak, hogyan érzik magukat, mit tettek rosszul, min kellene változtatniuk. Ezzel szemben a férfiak azzal vannak elfoglalva, hogyan uralják a környezetüket, otthonukat, barátaikat, a sportot és a karrierjüket” – hangozta

forrás: MTI, kut/ksy