Lotti szelet
Hozzávalók:
Tészta: 35 dkg liszt, 15 dkg margarin, 4 tojássárgája, 10 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, tej, kakaópor.
Töltelék: 4 tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg darált dió.
Elkészítés:
35 dkg lisztet, 15 dkg margarint, 4 tojássárgáját fél csomag sütőporral és egy kis tejjel, a cukorral összegyúrunk. A tésztát elfelezzük, felébe kakaóport gyúrunk. Kinyújtjuk a barna lapot, tepsibe fektetjük és lekvárral megkenjük. Erre fektetjük a sárga lapot, amire jön a töltelék. Ehhez a 4 tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral felverünk kemény habnak, és beleforgatjuk a 15 dkg darált diót. Rásimítjuk a sütemény tetejére, végül leszórjuk durvára vágott dióval, és kis lángon megsütjük. A kihűlt tésztát tetszés szerint díszíthetjük. A dió helyett használhatunk mákot, és a lekvárra szórhatunk magozott meggyet.