Sütésmentes epres-mascarponés desszert

A mascarpone és az eper remek párosítás. Ebbe az édességbe első látásra beleszeretsz, hát ha még meg is kóstolod. A habkönnyű krémet akár süteményekbe is töltheted. Az epres-mascarponés desszertet babapiskótával is elkészítheted.

Epres-mascarponés desszert

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg eper
  • 20 dkg mascarpone
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, hűtés: 2 óra

Elkészítés:

Az epret mosd meg több vízben, majd tisztítsd meg. A felét botmixerrel pépesítsd vagy turmixold össze, és keverj hozzá öt deka cukrot. A maradék epret vágd félbe, a kisebbeket egészben is hagyhatod. A krémhez a mascarponét, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a porcukrot keverd habosra.

Vedd elő kedvenc poharaidat vagy tálkáidat. Önts alulra egy réteg epres-cukros masszát, arra kanalazz jócskán a mascarponés krémből. Rakj rá egy adag epret. Arra ismét egy réteg krém kerül, a tetejét pedig díszítsd gyümölccsel. Fogyasztás előtt tedd legalább két órára a hűtőbe.