Gesztenyés pudingtorta
Hozzávalók:
Piskóta: 4 tojás 4 ek liszt 4 ek cukor 1 vaníliás cukor 1/2 cs sütőpor
Krém: 2 cs pudingpor 1 liter tej 6 ek cukor 50 dkg gesztenye massza 1 cs mazsola
Elkészítése:
Piskóta: A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukrot apránként adagoljuk hozzá, majd a tojások sárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéhez adjuk a lisztet, tojássárgáját és a sütőport. Óvatosan csomómentesre keverjük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Amint kihűlt gesztenyemasszát krumplinyomón át nyomunk, meg kenjük vele a
piskótatésztát.
Krém:
2 Csomag pudingporból és 1 liter tejből pudingot készítünk,
1 csomag mazsolát leforrázzuk, 5 percig áztatjuk benne, majd a mazsolát bele keverjük a forró pudingba.
A kuglófformát hideg vízzel kiöblítjük, és a pudingot beleöntjük.
2 órát a hűtőbe pihentetjük.
Amikor kihűlt a puding, ráborítjuk a gesztenyés piskótára és óvatosan leemeljük a formát, majd tejszínhabbal díszítjük.