Teknős süti

Teknős süti

 

 

 
Hozzávalók:
– 1 doboz sűrített tej (a tésztához)
– 3 tojás (2 a krémhez, 1 tésztához)
– 1 teáskanál szódabikarbóna + néhány csepp ecet
– 450-470 g. liszt (+ 2 evőkanál krémhez)
– 500 ml-es. tej ( a krémhez)
– 1 pohár cukor (a krémhez)
– 1 csomag vaníliás cukor (a krémhez).
– 200 g. vaj

A sütemény részét nagyon gyorsan el lehet készíteni, így hát kezdjük el a krémmel. Egy fazékba öntsük a tejet, és adjuk hozzá a 2 tojást, a 2 evőkanál lisztet, az 1 pohár cukrot és az egy csomag vaníliás cukrot. Keverjük alacsony hőfokon amíg besűrűsödik és forró lesz. A forró krémhez adjuk hozzá a vajat, keverjük meg, majd fedjük le egy fedővel. A krém meleg kell hogy legyen.
Most a tészta elkészítése következik. Egy tálba öntsük a sűrített tejet, adjunk hozzá 1 tojást és jól keverjük össze. Aztán adjuk hozzá szódabikarbónát (előzőleg néhány csepp ecetet adjunk hozzá) és fokozatosan adjuk hozzá a lisztet. Mikor már nehéz kevergetni a kanállal, vegyük ki a tésztát a tálból, és rakjuk egy szilárd felületre ahol gyúrjuk a tésztát tovább. A tészta lágy és rugalmas kell hogy legyen.
Osszuk szét 8 egyenlő részre. Nyújtsuk ki mindegyik süteménynek-való tészta darabot, és számos helyen szurkáljuk meg villával. Melegítsük fel a serpenyőt és kezdjük el sütni a süteménynek-valót (a tésztát). A sütemény hamar sül meg (körülbelül 1 perc alatt), azt követően fordítsuk át. Süssük meg mind a 8 tésztát. A fölösleges tészta darabokat vágjuk le egy sima forma elérése érdekében. Szükség lesz a morzsákra a torta díszítéséhez. Oszlassuk el a krémet a süteményen, s tegyük mindegyik süteményt a tortába. A krém meleg legyen, hogy a torta gyorsan puhává váljon. [Rakhatunk szeletelt kivi darabokat a rétegek közé]. Adjunk egy kis krémet a torta oldalára és a tetejére. Adjuk hozzá a tészta morzsákat. A torta kész. Díszítsük vágott kivivel