Isteni desszert

 

Isteni desszert liszt, olaj, és cukor nélkül

Hozzávalók:

1 1/4 csésze csicseriborsó főzve, és pürésítve
2 teáskanál vanília-kivonat
165 gramm természetes mogyoróvaj
80 gramm méz (vagy agávé szirup)
1 teáskanál sütőpor
egy csipet só
90 gramm csokoládé chips (vagy apróra vágott étcsokoládé)
1-2 kanál burgonya- vagy kukoricakeményítő
Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 ° C.
Keverjük össze a hozzávalókat, kivéve a csokoládé chipset, robotgépben, vagy kézi mixerrel addig, amíg nagyon sima lesz.
Az oldaláról is toljuk le, ami odaragad, mindennek egyneműnek kell lennie.
Tegyük bele a csoki chipset, és keverjünk rajta egyet-kettőt.
A keverék nagyon sűrű és ragadós. Nedves kézzel formáljunk belőle golyókat, és rakjuk tepsibe tett sütőpapírra.
Süssük meg előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt. Nem igazán emelkedik meg.
Langyosan tálaljuk, akkor jó ragacsos, de megmelegíthetjük mikróban is, hogy a csoki folyós legyen.