Egyszerű tejszínes túrótorta

Egyszerű tejszínes túrótorta

 

Hozzávalók:
• A tortaalaphoz:
• 15 dkg babapiskóta
• 10 dkg lágy vaj
• A töltelékhez:
• 3-4 lap zselatin
• 45 dkg túró
• 15 dkg porcukor
• 1 dl citromlé
• 5 dl tejszín
• A díszítéshez:
• málna vagy erdei gyümölcs
• 1 csomag gyümölcskocsonya
Elkészítés:
A babapiskótát morzsásra törjük, és összedolgozzuk a lágy vajjal. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és kanálháttal belenyomkodjuk a vajas piskótamasszát.

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A túrót villával összetörjük, összedolgozzuk a porcukorral és a citromlével. A zselatint kinyomkodjuk, kis láboskában felolvasztjuk, és beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínbe, ezt pedig a túrókrémbe. A formába simítjuk, és 2-3 órára betesszük a hűtőbe.

Az erdei gyümölcsöt, málnát vagy bármilyen gyümölcsöt ízlésesen a torta tetejére tesszük, és ráöntjük a csomagolásonleírtak szerint elkészített gyümölcskocsonyát, majd hűtőbe tesszük, hogy szilárduljon.