Joghurtos-málnás süti 30 perc alatt

Túrós, joghurtos és még málnás is: már a csupa finom hozzávaló garancia a sikerre. A kevert édességek közül ez az egyik legjobb. Ráadásul kevésbé hizlal, mint a legtöbb süti. Ha este kívánod meg, akkor is bűntudat nélkül bekaphatsz egy-két szeletet. A joghurtos-málnás süti a következő hetek egyik slágere lehet.

  • 50 dkg túró
  • 40 dkg málna
  • 2 bögre teljes kiőrlésű liszt
  • 1 bögre joghurt
  • fél bögre kristálycukor
  • fél bögre olaj
  • 2 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 10 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Egy másik edényben vegyítsd a villával átnyomkodott túrót, a joghurtot, a tojást és az olajat.  A két tál tartalmát forgasd össze, és jól keverd el. Ha a massza krémes lesz, rakd hozzá a málnát is.

Egy tortaformát vagy tepsit vajazz ki, szórd meg liszttel, és egyengesd bele a tésztát. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20 percig. Ekkor végezz tűpróbát. Szúrj a sütibe egy hústűt, ha nem ragad rá massza, elkészült. Vedd ki a sütőből, várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel. Porcukorral megszórva, fagyival vagy öntettel kínáld, és málnával díszítsd .