Bukta kígyó

Bukta-kígyó Hozzávalók: • 50 dkg túró • 25 dkg liszt + a formázáshoz • 15 dkg porcukor • 1/2 dl tej • 1 csomag instant élesztő (7g) • csipet só • 3 tojás • gyümölcsök Elkészítés: A tejet felmelegítjük, belekeverjük az élesztőt. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a sót és a tojásokat, majd a tejes élesztőt, végül a lisztet. Ha szükséges, még lisztet adunk hozzá, és lágy tésztává alaposan kigyúrjuk. Fél órát pihentetjük. Átdolgozzuk, pingpong-labda nagyságú gombócokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe kígyó alakban felrakjuk. Fél órát kelesztjük meleg helyen, majd tojással lekenjük, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Langyosra hűtve kínáljuk, díszítésként gyümölcsdarabokat szúrhatunk a kis buktákba.